Ammattilainen
Maa
Case Study Siemens Campus Erlangen

JOUSTAVAA VALAISTUSTA SIEMENSIN UUDELLA TOIMISTOALUEELLA ERLANGENISSA

ÄLYKÄSTÄ VALAISTUSTA – MAKSIMAALISTA JOUSTAVUUTTA

Projektin edut lyhyesti

 • Mukautettu paikallisiin olosuhteisiin
  Asiakkaan toive oli integroida valaisimet nykyisen alaslasketun katon rakenteisiin.
 • Joustavat käyttömahdollisuudet
  Valaistuskonsepti takaa joustavuuden ja mahdollistaa muutokset huoneen käyttötarkoituksessa tai kalustuksessa milloin tahansa.
 • Älykäs valaistuksen ohjaus
  Tunnistimilla varustetut valaisimet reagoivat työntekijöiden läsnäoloon. Rakennuksen hallintajärjestelmästä erilliset tunnistimet sytyttävät ja sammuttavat valot automaattisesti tarpeen mukaan. Huoneen valaistusvoimakkuus on kauttaaltaan 500 luksia. Järjestelmä himmentää valaistusta kirkkaassa päivänvalossa.

Projektin tiedot

 • Erlangen, Saksa, 2020
 • Asiakas: Siemens Real Estate
 • Projekti: uudet toimistovalaisimet Siemensin uudella toimistoalueella Erlangenissa
 • Sovelluskohteet: avotoimistot, kokoushuoneet
 • Tekniikka: LED
 • Tuotteet: PANEL D/I 1200 UGR 19 DALI 36W (EAN 4058075144668), LINEAR IndiviLED DIRECT/INDIRECT DALI SENSOR 56 W (EAN 4058075110106)

LEDVANCE-valaisinten älykäs valaistuksen hallinta takaa yhdenmukaisen valaistuslaadun ja joustavuuden toimistotiloissa.

HAASTE

Siemensin Erlangenin toimistoalueen valaisinten valinnassa erityisenä haasteena olivat rakennusten alaslasketut kattorakenteet. Uudet valaisimet oli asennettava kattopaneelien väleihin, jotta ne saataisiin integroitua valaistussuunnitelmaan. Lisäksi Siemens halusi valaisimiin liike- ja hämärätunnistimet, ja huonevalaistuksen tuli olla yhtenäinen ja kirkas, jotta huoneiden kalustus voitaisiin sijoittaa joustavasti.

LEDVANCE at the Siemens Campus Erlangen
LEDVANCE Siemensin toimistoalueella Erlangenissa: optimaaliset valaistusolosuhteet alhaisilla käyttökustannuksilla.

RATKAISU

Tähän projektiin valittiin kaksi erilaista LEDVANCE-valaisinta, jotka voitiin ripustaa kattoon joustavasti. Liike- ja hämärätunnistimilla varustettuja LINEAR INDIVILED DIRECT/INDIRECT -valaisimia voidaan ohjata DALI-järjestelmän kautta. Litteäksi muotoiltuja PANEL DIRECT/INDIRECT -valaisimia voidaan myös ohjata DALI-liitäntälaitteilla, ja ne tarjoavat yhdenmukaisen valaistuksen. Tämän valaistusratkaisun avulla voidaan saavuttaa säädösten mukainen 500 luksin valaistusvoimakkuus kaikkialla ja täyttää asiakkaan toive käyttää tiloja joustavasti.

EDUT

Projektiin valittujen valaisinten parhaimpia piirteitä ovat korkeatasoinen valaistusmukavuus, hyvät suoran ja epäsuoran valaistuksen ominaisuudet, hyvä häikäisyn esto (UGR ≤19) sekä alhainen ylläpitotarve ja alhaiset käyttökustannukset. LEDVANCEn lisäetuihin kuuluu, että liike- ja hämärätunnistimet on integroitu suoraan valaisimiin. Rakennuksen hallintajärjestelmästä erilliset tunnistimet havaitsevat automaattisesti, kun huonetta käytetään, ja sytyttävät ja sammuttavat valot käytön mukaan. Lisäksi valaistusvoimakkuus pysyy jatkuvasti 500 luksin tasolla. Jos ulkoa tuleva päivänvalo on riittävän kirkasta, järjestelmä himmentää valaisimia tarpeen mukaan säästäen energiaa ja taaten tasaisen ja miellyttävän valaistuksen. Tämä yhdistelmä voi vähentää energiankulutusta jopa 63 % perinteiseen T5-teknologiaan verrattuna.

The intelligently controllable pendant luminaires from LEDVANCE
LEDVANCEn älykkäästi hallittavissa olevilla riippuvalaisimilla tiloja voi käyttää joustavasti.

YHTEENVETO

LEDVANCEn valaistusratkaisu Siemensin Erlangenin toimistoalueella tarjoaa säädösten mukaisen, joustavan ja älykkään valaistuksen toimistotiloihin, joita käytetään moniin eri tarkoituksiin. Valaisimet on mukautettu tilojen arkkitehtonisiin ratkaisuihin ja integroitu nykyiseen kattorakenteeseen.

Kaikki valaistusprojektit yhdellä silmäyksellä

Inspiroidu valaistusprojekteista.

KIINNOSTAAKO AIHEESEEN LIITTYVÄ SISÄLTÖ?

Jaa sivu sosiaalisessa mediassa